Căprioarele sunt "frecvent infectate" cu COVID-19 (studiu)

Căprioarele sunt "frecvent infectate" cu COVID-19 (studiu)

Căprioarele cu coadă albă sunt "foarte predispuse" să contracteze noul coronavirus care provoacă COVID-19, ceea ce ar putea cauza probleme prelungite pe fondul pandemiei, se arată într-un nou studiu, relatează luni dpa.

În urma prelevării de mostre de la 360 de căprioare cu coadă albă din nouă zone diferite din nord-estul Ohio la începutul anului trecut au fost descoperite şase cazuri în care o tulpină a virusului a fost transmisă unuia dintre animale de la oameni, potrivit studiului publicat pe Nature.com.

Fiecare probă a fost prelevată în perioada ianuarie-martie 2021, când cazurile de COVID-19 au crescut în Statele Unite, se precizează în studiu.

Potrivit cercetărilor, aproximativ o treime din căprioarele de la care au fost prelevate probe fie fuseseră infectate recent cu o tulpină a virusului, fie erau deja bolnave.

"Descoperirea noastră potrivit căreia căprioarele cu coadă albă sunt frecvent infectate cu virusul SARS-CoV-2 ridică întrebări serioase despre viitoarea traiectorie a SARS-CoV-2", afirmă experţii.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt