Căpuşa, inamicul din iarbă

Căpuşa, inamicul din iarbă

O plimbare prin parc sau la marginea pădurii se lasă cu urmări neplăcute dacă nu suntem atenţi la inamicii din iarbă. Aflate în plin sezon de activitate pe timpul verii, căpuşele pot transmite prin muşcătura lor boli virale sau bacteriene care afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos. Ne putem proteja cu ajutorul unor haine adecvate sau a unor produse pe care le găsim în farmacii, dar odată ce insecta a intrat în piele, trebuie îndepărtată rapid pentru a evita riscul de îmbolnăvire.

Muşcăturile de capuşă sunt frecvente mai ales intre lunile mai-iulie, riscul fiind crescut in special în zonele impadurite sau prin parcuri. De cele mai multe ori, muşcătura nu este periculoasă, dar sunt şi cazuri în care insectele pot fi purtatoare de bacterii care cauzează boli precum Lyme sau febra Rocky Mountain.

Tot ce trebuie să ştiţi despre bolile transmise de căpuşe sau cum se îndepărtează corect de pe piele, aflaţi sâmbătă, dintr-o nouă ediţie a emisiunii Sănătate cu Stil de la Prima TV. Tot atunci, Luciana Indre vă spune ce beneficii are o zi petrecută la spa sau de ce iubim… lavanda.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt