Cazurile misterioase de hepatită la copii se răspândesc în lume şi provoacă îngrijorare. Câteva cazuri au fost raportate şi în România

Cazurile misterioase de hepatită la copii se răspândesc în lume şi provoacă îngrijorare. Câteva cazuri au fost raportate şi în România

Cel puţin 169 de cazuri de hepatită acută cu origine necunoscută, la copii cu vârste cuprinse între o lună şi 16 ani, au fost identificate în 11 ţări, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de CNN. Dintre cazurile depistate, cel puţin un copil a murit şi alţi 17 au avut nevoie de transplant hepatic, potrivit OMS.

„Nu este încă clar dacă a existat o creştere a cazurilor de hepatită sau o creştere a gradului de conştientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul aşteptat, dar nu sunt detectate. Deşi un adenovirus este o ipoteză, sunt în desfăşurare investigaţii pentru a determina cauza”, a spus OMS într-un comunicat.

Sindromul clinic „printre cazurile identificate este hepatita acută (inflamaţia ficatului) cu enzime hepatice semnificativ crescute”, se arată în comunicat. Mulţi pacienţi au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree şi vărsături „precedate de prezentare cu hepatită acută severă”, precum şi niveluri crescute de enzime hepatice. Majoritatea cazurilor nu raportat febră, iar virusurile obişnuite care provoacă hepatită virală acută - cum ar fi virusurile hepatitei A, B, C, D şi E - nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri, potrivit OMS.

Afla mai multe desprecopiihepatita
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt