Certificatul Covid, obligatoriu peste tot

Certificatul Covid, obligatoriu peste tot

Se vorbeşte încă de săptămâna trecută despre restricţiile pentru persoanele care nu s-au vaccinat, însă, astăzi, în ziua Z, românii au fost luaţi prin surprindere. Oamenii au fost întorşi din drum din faţa multor instituţii publice. Fie că a fost vorba de examenele pentru permisul auto sau de eliberarea de documente de stare civilă. Unii s-au reprogramat, în timp ce alţii s-au dus repede la test.

A fost forfotă mare în faţa clădirii în care se susţine examenul auto în Galaţi. Cei care doreau să obţină permisul şi nu erau vaccinaţi, au aflat că nu mai pot face acest lucru. Câţiva au fugit repede să facă un test, sperând că se pot întoarce în timp util.

Cei care au vrut un certificat de înmatriculare au avut aceeaşi soartă.

Din păcate, aceste proceduri nu pot fi făcute online.

Şi schimbarea cărţii de identitate le-a dat bătăi de cap celor fără certificatul COVID.

Pentru că suntem încă în stare de alertă, actele de identitate sunt încă valabile. Şi la starea la starea civilă este nevoie de certificat verde. În aproape toate instituţiile publice situaţia se repetă.

Aceasta femeie nu a putut intra astazi în primăria Sectorului 3 să ridice un certificat de deces. Spune că s-a vaccinat, însă nu a trecut de termenul de 10 zile de la data imunizării.

Sunt şi unele excepţii, totuşi. Nici în instanţele de judecată nu este obligatoriu certificatul verde.

Deocamdată, autorităţile au transmis că nu iau în calcul un lockdown pentru perioada imediat următoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt