Certificatul la locul de muncă bate pasul pe loc

Certificatul la locul de muncă bate pasul pe loc

Bisericile rămân în continuare deschise şi pentru persoanele nevaccinate. Premierul Niculae Ciucă s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii cultelor din ţara noastră pentru a se consulta cu privire la o posibilă condiţionare a accesului în biserici de certificatul de vaccinare. Nu a existat însă o concluzie clară a discuţiilor. Şi proiectul care ar putea obliga angajaţii să aibă certificat la locul de muncă bate pasul pe loc.

Reprezentanţii cultelor religioase s-au întâlnit astăzi cu premierul Nicolae Ciucă, şeful DSU Raed Arafat, ministrul
sănătăţii şi coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. S-a discutat despre implementarea certificatului verde pentru acces în biserici.

Opiniile credincioşilor sunt împărţite. În timp ce unii spun că s-ar simti mai in siguranta la biserică dacă ar intra doar vaccinaţii, alţii spun că tocmai credinţa îi apără de boală.

Reprexzentii Bisericii Ortodoxe Romane sustin că accesul intr-un spaţiu sacru nu poate fi condiţionat inclusiv din ratiuni practice, nu doar morale. Ministrul sănătăţii a făcut precizări şi despre obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Până când un proiect de lege va intra în vigoare, persoanele nevaccinate au voie să meargă doar la locul de muncă, la magazinele esenţiale şi la biserică.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt