China se teme că vântul aduce Covid din Coreea de Nord şi le cere locuitorilor să închidă ferestrele

China se teme că vântul aduce Covid din Coreea de Nord şi le cere locuitorilor să închidă ferestrele

Autorităţile din oraşul Dandong, aflat la graniţa cu Coreea de Nord sunt îngrijorate de numărul de infecţii de Covid, recent apărute şi nu îşi explică de unde provin. Bănuiesc că vântul aduce virusul din ţara vecină, aşa că le recomandă oamenilor să ţină geamurile închise. Nu există nicio dovadă ştiinţifică clară care să susţină teoria, aşa că ideea a fost subiect de ironie pe reţelele sociale, scrie Bloomberg.

În ciuda restricţiilor severe impuse la sfârşitul lunii aprilie, numărul infectărilor zilnice cu Covid a crescut în Dandong, un oraş cu 2,19 milioane de locuitori. Majoritatea persoanelor infectate depistate săptămâna trecută nu ieşiseră din casă în ultimele patru zile dinainte de a fi diagnosticate cu boala, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din oraş.

Autorităţile locale spun că nu îşi explică ce se întâmplă, aşa că îi suspectează pe vecini. Autorităţile îndeamnă locuitorii care locuiesc lângă râul Yalu, aflat la graniţă, să-şi închidă ferestrele în zilele în care vântul suflă dinspre sud, potrivit unei notificări guvernamentale. De asemenea, li se cere să se testeze mai des, a povestit un locuitor din Dandong.

Afla mai multe desprechinacoreea de nordcovidvant
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt