Coaliţia la ATI

Coaliţia la ATI

Vlad Voiculescu rămâne ministrul Sănătăţii. Astăzi a fost şedinţă în coaliţia de Guvernare, dar, potrivit lui Dan Barna, nu s-a discutat despre demiterea ministrului. Şi dacă de Vlad Voiculescu s-a tot discutat, managerul Spitalului Foişor rămâne în continuare de negăsit după scandal. Medicul Cristian Stoica nu ar fi la primul moment când întârzie aplicarea unui ordin de ministru. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în martie 2020.

Titularul portofoliului de la Sănătate, Vlad Voiculescu, este mărul discordiei în coaliţia de partide care guvernează
România. După situaţia de la Foişor, liberalii îl vor demis pe ministru, însă cei de la USR-PLUS nici nu vor să audă de aşa ceva. După lungi discuţii principalele facţiuni aflate la putere au ajuns la o concluzie. Vlad Voiculescu rămâne la sănătate, însă de gafele lui va răspunde doar USR-PLUS. Între timp, principalul partid de opoziţie, PSD, anunţă că va depune o moţiune simplă pe numele ministrului Sănătăţii.

Personajul evocat de Rareş Bogdan, Cristian Stoica, managerul de la Foişor nu a ieşit nici până acum cu o reacţie
după cele întâmplate. Am încercat să îl contactăm în repetate rânduri, însă fără rezultat.

Atât Raed Arafat, cât şi Vlad Voiculescu au precizat că directorul a fost anunţat din timp că unitatea medicală trebuie evacuată, pentru a fi transferaţi bolnavii de COVI, dar că a întârziat procedurile.

Nu ar fi prima oară când managerul întârzie aplicarea unui ordin. În martie 2020, ministrul Sănătătăţii de la acea vreme, Victor Costache, a emis un document care prevedea ca toate operaţiile non-critice să fie oprite. Managerul de la Foişor a ignorat însă ordinul câteva zile, iar în spital au continuat să fie programate intervenţii chirurgicale. În cele din urmă, ambulatoriul a fost închis. Numai că pacienţii nu au fost anunţaţi, povesteşte Vlad, un tânăr care şi-a pus piciorul în ghips la Foişor în urmă cu un an. Când a mers să-şi prelungească concediul medical, a găsit uşile închise şi multă dezorganizare.

Spitalul Foişor se află în subordinea Primăriei Capitalei şi a ASSMB. Directorul insituţiei ne-a închis telefonul după ce a refuzat orice declaraţie.

Reprezentanţii biroului de presă nu au răspuns la telefon.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt