Comisarul european pentru Sănătate: "Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români"

Comisarul european pentru Sănătate: "Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români"

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, venită în România într-o vizită de lucru, a declarat că ţara noastră trebuie să grăbească ritmul vaccinării, nu să se complacă în situaţia în care se află în prezent. Ea a avertizat asupra variantei Delta a coronavirusului şi a precizat că România are "sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare".

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a declarat vineri, în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din comuna Petreşti, judeţul Dâmboviţa, că e nevoie de mai multe eforturi în perioada imediat următoare în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19, mai ales că "varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp".

"Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, odată cu apariţia variantei Delta. Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson&Johnson. De aceea, vă adresez un mesaj şi o rugăminte simplă: ne aflăm aici pentru a vă arăta sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare care se desfăşoară în ţara dumneavoastră", a spus Stella Kyriakides, potrivit Agerpres.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt