Continuă imunizarea cu AstraZeneca

Continuă imunizarea cu AstraZeneca

România continuă imunizarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. Motivaţia autorităţilor este că beneficiile vaccinării depăşesc cu mult riscurile. Explicaţiile par însă în zadar. Românii şi-au pierdut încredirea în acest tip de vaccin. Între timp, Agenţia Europeană a Medicamentului a spus clar care sunt cele 6 simptome ale trombozelor.

Medicul Valeriu Gheorghiţă spune că rata de apariţie a trombozelor este extrem de mică. Doar 6 dintr-un milion de persoane vaccinate s-au confruntat cu apariţia unor cheaguri de sânge. Până acum, în România aproape 400 de mii de oameni s-au imunizat cu prima doză din serul produs de AstraZeneca şi numai 25 dintre ei au făcut şi rapelul. România nu a înregistrat, până acum, niciun caz de tromboză în urma imunizării. Cu toate acestea, de la începutul scandalului legat de vaccinul AstraZeneca, peste 270 de mii de români şi-au anulat programarea cu acest ser. Cazurile de tromboză raportate sunt motivul pentru care oamenii sunt reticenţi. Această afecţiune se traduce prin astuparea unui vas de sânge cu un cheag. Agenţia Europeană pentru Medicamente a publicat o listă a simptomelor care indică apariţia cheagurilor de sânge. Dacă v-aţi vaccinat recent cu AstraZeneca trebuie să ştiţi că există 6 simptome ale unei tromboze:

Dificultăţi de respiraţie
Durere în piept
Umflarea picioarelor
Dureri abdominale persistente
Dureri de cap severe şi vedere înceţoşată
Pete de sânge sub piele în alt loc decât locul injectării

În ciuda tuturor beneficiilor de care vorbesc autorităţile, referitoare la acest vaccin, 17 din 27 de state ale Uniunii
Europene păstrează restricţiile în privinţa administrării serului de la Astra Zeneca. Până acum, au fost administrate peste 14 milioane de doze din acest ser, pe continent. Dintre cei vaccinaţi, 222 de persoane au dezvoltat tromboze.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt