Creşte numărul cazurilor de Covid-19 în rândul personalului olimpic care soseşte la Beijing

Creşte numărul cazurilor de Covid-19 în rândul personalului olimpic care soseşte la Beijing

Autorităţile sanitare din China au detectat în ultimele patru zile aproximativ 119 cazuri de Covid-19 în rândul persoanelor care au legătură cu Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, pentru care a fost organizată o "bulă" închisă menită să-i menţină pe participanţi, personal şi ziarişti separaţi de public, informează Reuters.

Conform cifrelor din weekend, au fost înregistrate 34 de cazuri noi sâmbătă şi alte 37 în cursul zilei de duminică, majoritatea testelor pozitive fiind detectare după sosirea pe aeroport, potrivit responsabililor Jocurilor.

Luni, biatlonista rusă Valeria Vasneţova a fost nevoit să spună capăt ambiţiilor sale olimpice după ce a fost testată pozitiv pentru a doua oară de la sosirea sa la Beijing în vederea marelui eveniment sportiv planetar.

"Din păcate, visul meu olimpic va rămâne doar un vis", a scris Vasneţova pe reţelele de socializare. "Poate că într-o zi voi găsi puterea să mă ridic din nou, dar va fi cu totul altă poveste", a adăugat sportiva rusă.

Opt sportivi sau oficiali ai echipelor s-au numărat printre cele 28 de persoane testate pozitiv duminică, la sosirea pe aeroport.

Aproximativ 3.000 de sportivi, împreună cu antrenori, oficiali, arbitri, delegaţi ai federaţiilor şi mass-media sunt aşteptaţi pentru Jocurile Olimpice programate în perioada 4-20 februarie.

"Bula" sanitară închisă le permite să se deplaseze între locurile de cazare şi siturile olimpice cu transportul oficial, însă nu vor avea voie să călătorească liber în public.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt