Cseke Attila: Nu am ajuns în vârful valului patru

Cseke Attila: Nu am ajuns în vârful valului patru

România nu a atins încă vârful valului patru. Este avertismentul ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila,
care menţionează că numărul de cazuri zilnice creşte în continuare şi va mai dura până vom ajunge în vârf. Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihailă, acuză INSP că nu ar fi informat-o corect în ceea ce priveşte amploarea valului 4 şi numărul estimativ de paturi ATI de care vom avea nevoie pentru pacienţii covid.

Valul 4 al pandemiei în România este depare de final. Nici măcar nu am atins vârful. Afirmaţiile au fost făcute chiar de ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, care spune clar că perioada critică e abia la început.

La acelaşi post de televiziune, Cseke Attila a spus că medicilor care răspândesc informaţii false despre vaccinare
şi instigă oamenii să nu se imunizeze cu unul dintre cele 4 seruri ar trebui să li se ridice dreptul de liberă practică.

Amploarea valului 4 a fost evaluată greşit. O spune chiar fostul ministrul al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care acuză Institutul Naţional de Sănătate Publică că a informat-o eronat în ceea ce priveşte chiar numărul maxim de paturi de care România ar avea nevoie în această perioadă.

Mihăilă a menţionat că lucrurile puteau fi schimbate pentru a nu se ajunge aici încă din 8 septembrie când incidenţa la nivel naţional era de sub 1 la mie, iar numărul pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă era sub 400.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt