Cuba vaccinează anti-covid copiii de la 2 ani

Cuba vaccinează anti-covid copiii de la 2 ani

Cuba a devenit prima ţară din lume care vaccinează anticovid copiii de la doi ani. Potrivit autorităţilor cubaneze,
vaccinul are o eficacitate de 91,2%, prin combinarea a două doze şi a unui rapel. Cu toate acestea, serul anti-covid creat în Cuba nu a primit încă aprobarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Administrarea serului anti-covid Soberana 2 şi Soberana Plus, serul pentru rapel, pentru copiii cu vârste între 2 şi 11 ani a început săptămâna aceasta iar autorităţile vor să încheie vaccinarea până la 15 noiembrie. Părinţii celor mici sunt extrem de reunoscători medicilor şi cercetătorilor pentru faptul că îşi pot proteja acum copiii împotriva virusului.

Autorităţile cubaneze au început săptămâna trecută şi vaccinarea copiilor cu vârste de peste 12 ani în vederea
întoarcerii acestora în şcoli. În acest moment, elevii urmăresc lecţii care sunt difuzate la televizor deoarece foarte multe case din Cuba nu au conexiune la internet.

Cuba a început vaccinarea în masă cu scopul de a imuniza peste 90% din populaţie până în luna decembrie.
Testele efectuate arată că vaccinurile oferă o imunitate mai mare minorilor decât adulţilor. Şi procesul imunizării adulţilor cu serul Abdala, creat şi el în Cuba va fi sporită pentru ca autoirăţile să se asigure că toţi adulţii eligibili vor primi cel puţin o doză până la sfârşitul lunii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt