Europa se relaxează, noi mai aşteptăm

Europa se relaxează, noi mai aşteptăm
Profimedia

Starea de alertă şi restricţiile vor fi ridicate după scăderea numărului de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă. Este
anunţul făcut astăzi de ministrul Sănătăţii. Chiar dacă avem mai puţine infectări, spitalele sunt în continuare pline. Până la ridicarea totală a restricţiilor, în perioada următoare s-ar putea renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în aer liber, spune Alexandru Rafila.

Datele ministerului Sănătăţii arată că în ultimele şapte zile a scăzut numărul de cazuri de infectare cu sars cov 2. Iar trendul este descendent. Ridicarea stării de alertă şi renunţarea la restricţii depind însă de alte criterii.

În acest moment, aproape 11.000 de pacienţi infectaţi cu coronavirus se află pe un pat de spital. 1.155 sunt la Terapie Intensivă

Peste 350 de probe ridicate de la pacienţi din secţii de ATI arată că Omicron este tulpina dominantă şi aici. Doar
unul din opt pacienţi în stare gravă este infectat cu Delta. Restul cu noua tulpină. Ministrul Sănătăţii spune că deocamdată nu există un calendar al renunţării la restricţii.

Danemarca, Suedia, Norvegia şi Marea Britanie au renunţat deja la certificatul verde. Oamenii au acces oriunde fără acest document.

De asemenea, nici masca de protecţie nu mai este obligatorie, ci doar recomandată în locurile aglomerate.
În toate aceste ţări, însă, spre deosebire de România, gradul de vaccinare depăşeşte 70%. Iar la Terapie Intensivă sunt foarte puţini pacienţi.

Vârsta medie a celor aflaţi la ATI în România este de 69 de ani. Peste 81% sunt nevaccinaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt