Fără diferenţe între vaccinaţi şi nevaccinaţi în şcoli

Fără diferenţe între vaccinaţi şi nevaccinaţi în şcoli

Spune-mi al cui eşti, ca să-ţi spun ce notă primeşti! O realitate de zi cu zi în şcoala românerască pe care o
recunoaşte chiar ministrul Educaţiei. Însă Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe acest obicei. Chiar din toamnă. Profesorii nu vor mai putea cere elevilor date despre locul de muncă al părinţilor. De asemenea, nu se va mai face nicio diferenţiere între copiii vaccinaţi şi nevaccinaţi, promite Sorin Cîmpeanu.

Ultima pagină a catalogului în care apar numele, ocupaţia şi compania la care lucrează părinţii fiecărui elev devine istorie. Ministrul Educaţiei spune că datele nu sunt relevante pentru profesori. Din contra. Adesea influenţează modul în care copilul este evaluat.

Autorităţile au renunţat şi la scenariul în care, după depăşirea incidenţei de 6 la mia de locuitori, vor putea veni fizic la cursuri doar elevii vaccinaţi.

Ministrul Educaţiei a declarat, de asemenea, că în acest an principalul obiectiv este menţinerea şcolilor deschise. Tocmai de aceea face demersuri pentru a asigura necesarul de materiale sanitare în fiecare unitate de învăţământ. Elevii şi profesorii vor primi gratuit măşti de protecţie. Iar profesorii nevaccinaţi vor fi testaţi gratuit în cazul în care vor apărea simptome sau îmbolnăviri în şcoli.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt