Fără teste de salivă în şcoli

Fără teste de salivă în şcoli

ncă cinci cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate în România. Vorbim despre un bărbat din judeţul Maramureş care tocmai ce a venit din Nigeria, dar şi despre patru sportivi care fac parte din lotul de rugby care s-a întors din Africa de Sud. În ciuda faptului că în ţara noastră apar tot mai multe cazuri cu varianta Omicron, autorităţile întârzie să ia măsuri. Mâine începe o nouă săptămână de şcoală, iar de această dată elevii nu vor testaţi.

Patru dintre cei cinci oameni infectaţi cu tulpina Omicron sunt vaccinaţi. Toţi însă se află în izolare la domiciliu şi au forme uşoare de boală. Până azi, la nivel naţional, au fost înregistrate opt cazuri de infectare cu varianta nouă care provine din Africa de Sud.

Cu toate acestea, autorităţile au relaxat măsurile. Şi mai grav este faptul că testele de salivă nu au ajuns în şcoli în
condiţiile în care luni ar trebui să înceapă testarea elevilor

IGSU a reziliat contractul cu firma care trebuia să livreze testele de salivă cu doar câteva zile înainte de începerea
şcolii. Acum, se pare că Ministerul Educaţiei a găsit o nouă soluţie.

Săptămâna trecută au fost făcute peste cinci milioane de teste de salivă în şcoli, iar 86 au ieşit pozitive. Dintre acestea, doar 16 au fost confirmate şi de testare PCR.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt