Finalul pandemiei în Europa, anunţat de OMS

Finalul pandemiei în Europa, anunţat de OMS

” Omicron a dus pandemia într-o nouă fază care ar putea duce la finalul acesteia în Europa”, este mesajul Organizaţei Mondiale a Sănătăţii! Din cauza faptului că noua tulpină este extrem de contagioasă şi este puţin probabil ca o persoană să nu se infecteze, lumea, ar putea ajunge la o imunitate globală, spun reprezentanţii OMS. Până când se va ajunge însă la acest nivel de imunitate,restricţiile impuse de autorităţile din lumea întreagă duc la proteste din ce în ce mai violente. La Bruxelles au avut loc unele dintre cele mai grave astfel de manifestaţii de la începutul pandemiei.

Odată ce creşterea cazurilor de Omicron, tulpină care se extinde în acest prezent în Europa, va exista o imunitate
globală” a mai spus directorul regional pentru Europa al OMS. Măsurile impuse de autorităţi scot însă mii de oameni în stradă pentru a protesta faţă de restricţii. Unele dintre cele mai violente proteste din timpul pandemiei a avut loc în acest weekend la Bruxelles. Mai multe clădiri din apropierea instituţiilor europene au fost vandalizate de protestatarii extrem de supăraţi.â

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea.

Nu doar belgienii sunt supăraţi din cauza restricţiilor. Măsura adoptată de guvernul britanic, aceea de a impune vaccinarea obligatorie pentru personalul medical, a scos mii de englezi pe străzile Londrei.

Au fost proteste la adresa vaccinării obligatorii şi a certificatului verde în acest weekend şi în Germania, Spania
şi SUA.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt