Focar de râie la Centrul de Recuperare de la Călineşti

Focar de râie la Centrul de Recuperare de la Călineşti

Focar de râie la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Călineşti, judeţul Prahova! Primul caz a fost confirmat încă din luna decembrie, anul trecut, iar de atunci 20 de pacienţi au fost infectaţi. În ciuda măsurilor pe care conducerea spune că le-a luat, însă focarul persistă.

Primul caz de scabie, sau râie aşa cum este cunoscută boala a fost confirmat acum o lună şi jumătate la Centrul pentru persoane adulte cu handicap de la Călineşti. De atunci….şi până acum s-au îmbolnăvit 20 dintre cei 120 internaţi.

Personalul din cadrul centrului dă vina pe rudele unui pacient şi pe faptul i-au fost aduse haine contaminate. O parte dintre rudele persoanelor internate la centrul de recuperare nu ştiau că există epidemie de râie.

Firma care asigură dezinsecţia şi dezinfecţia în cadrul centrului igienizează zilnic spaţiile în care sunt izolate persoanele infectate, dar şi zonele comune din clădiri. Însă nimeni nu a vrut să vorbească despre faptul că epidemia a izbucnit acum aproape două luni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt