Franţa interzice artificiile de Anul Nou

Franţa interzice artificiile de Anul Nou

Petrecerile de Anul Nou sunt pe cale să fie amânate în mai multe ţări europene din cauza noii tulpini a coronavirusului! Franţa este prima ţară care a anulat deja focurile de artificii de Revelion şi petrecerile în stradă. Germania, Marea Britanie şi Danemarca ar putea fi următoarele care iau decizii similare, după ce numărul infectărilor a crescut dramatic în ultima perioadă.

”În plus, avem noua variantă Omicron. Se răspândeşte cu o viteză fulgerătoare în Europa, cu dublarea cazurilor la douătrei zile. ” a mai adăugat premierul Franţei. Din cauza numerărului de infectări care este pur şi simplu scăpat de sub control, autorităţile au decis să interzică festivităţile de anul nou. Tradiţionalul foc de artificii din Paris adună anual zeci de mii de oameni veniţi din toate colţurile lumii pentru a vedea spectacolul unic. Următoarea ţară care ar putea anula artificiile de anul nou este Germania, care, se pregăteşte de impactul pe care valul cinci îl va avea asupra întregului sistem sanitar.

O altă ţară în care Omicron e scăpat de sub control este Danemarca. Autorităţile au anunţat deja închiderea cinemtografelor, a teatrelor şi a sălilor de spectacol după ce s-au înregistrat peste 11.000 de noi cauzuri într-o singură zi. Şi viaţa de noapte a fost limitată - barurile şi restaurantele se închid de acum la ora 23. De asemenea, vacanţele de Crăciun au fost prelungite până pe 5 ianuarie pentru a preveni creşterea numărului de cazuri.

Şi locuitorii Spaniei ar putea avea un Revelion fără artificii şi concerte după ce au fost înregistrate peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori. Autorităţile spaniole avertizează deja asupra celui de-al şaselea val pandemic.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt