Frica de pandemie i-a ţinut departe de spitale

Frica de pandemie i-a ţinut departe de spitale

Frica de covid i-a ţinut pe români departe de spitale. Multe persoane au ales să se trateze acasă cu sfaturi luate de pe internet şi mai grav cu antibiotice luate fără recomandarea unui medic. Sunt mii de români ale căror afecţiuni au evoluat negativ şi a căror recuperare este dificilă pentru că organismul nu mai răspunde eficient la medicaţia oferită.

Tot mai mulţi bolnavi ajung în spitalele din România în stare critică, unii chiar pierzând lupta cu viaţa, pentru că nu au fost diagnosticaţi la timp. Institutul Inimii din Cluj de exemplu este suprasolicitat din cauza numărului mare de pacienţi care ajung în unitatea medicală în stare gravă.

Specialişti vorbesc deja de un fenomen extins, predominante fiind bolile cardiovasculare şi cele ale sistemului digestiv care pot duce la cancer. Clinicile de oncologie ar putea fi în scurt timp pline.

Un aspect îngrijorător remarcat de specialişti este consumul exagerat de antibiotice, luate în pandemie, fără
recomandarea unui medic.

Medicii îi avertizează pe cetăţeni să nu ia madicamente după ureche, mai ales că vor urma din nou perioade în care teama de covid va creşte.

Specialiştii le reocmandă românilor să apeleze măcar la medicii de familie, care îi pot îndruma în direcţia corectă şi care îi pot chiar salva în situaţii critice.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt