Fruntaşi la consumul de alcool

Fruntaşi la consumul de alcool

România, ţara în care aproape jumătate dintre copii au băut alcool cel puţin o dată! Mai grav, unii dintre ei consumă mai mult decât adulţii. Numai în ultimele 10 luni ale anului trecut au fost înregistraţi peste 2.300 de minori ca fiind dependenţi de alcool. În ceea ce-i priveşte pe adulţi, numărul celor care beau peste măsură ne duce în topul ţărilor din Uniunea Europeană: 1,3% din populaţia României consumă prea mult alcool. Vă avertizez, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

Sunt cuvintele unui tânăr care se luptă de ani buni cu dependenţa de alcool. A început să bea din adolescenţă. Când şi-a dat seama că băutura îi face rău, s-a internat, de bună voie, într-un centru de dezintoxicare. Dependenţa începe de la vârste fragede: 10% dintre minori, spun statisticile Unicef, beau alcool încă dinainte de a împlini 14 ani.

Când vine vorba de alcool consumat în cantităţi excesive, România se află în topul ţărilor din Uniunea Europeană. Pe locul 5 după ţările nordice. Numai în ultimele 10 luni ale anului trecut au fost înregistraţi peste 2.300 de minori ca fiind dependenţi de alcool.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt