Gălăţenii se vaccinează de frica restricţiilor

Gălăţenii se vaccinează de frica restricţiilor

Mânaţi mai mult de teama restricţiilor, gălăţenii s-au încolonat în faţa centrelor de vaccinare! Cu prima doză se imunizează şi de 20 de ori mai mulţi oameni decât acum o lună când bătea vântul prin centre. Pentru a face faţă, la Galaţi, cel mai mare centru de vaccinare, cel de la Sala Sporturilor, deschide un nou flux, iar de luni se va redeschide un alt centru, închis pentru că nu existau doritori.

În al 12-lea ceas, gălăţenii se imunizează în avalanşă, spun doctorii, de teama restricţiilor care vor fi impuse de luni. Din acest motiv, la centrele de vaccinare s-au format cozi imense.

In afara de restricţii, unii recunosc că se vaccinezaă după ce virusul le-a băgat familia in pamant in timp ce altii dau vina pe dezinformare.

Şi la Focşani, în Vrancea, oamenii fac cozi la vacinare. Aici, rata de infectare a ajuns la 8,5 cazuri la mia de locuitori.

Şi în Botoşani centrele de vaccianre au fostu luate cu asalt de sute de persoane care, pentru a evita restricţiile, aleg să se imunizeze. Majoritatea preferă serul de la Johnson&Johnson, pentru că se administrează în monodoză.
Numai vineri, în municipiul Botoşani s-au vaccinat 1.800 de persoane, dintre care peste 1.300 cu prima doză.

Vaccinare fără programare se face şi la Târgu Mureş, mâine, începând cu orele 10,30, în faţa Catedralei Mari din oraş. Aceasta se va face cu vaccinul Johnson&Johnson, într-o ambulanţă. Luni şi marţi, şi Spitalul Militar Craiova
organizează un maraton al vaccinării anti Covid, alăturânduse iniţiativelor de mobilizare a populaţiei să se imunizeze. De asemenea, la Ploieşti, pe stadionul ”Ilie Oană”, are loc în ultimul weekend din octombrie, un nou maraton de vaccinare anti-Covid-19.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt