În Belgia, scepticismul faţă de vaccin cucereşte inclusiv personalul medical. Cum se explică fenomenul

În Belgia, scepticismul faţă de vaccin cucereşte inclusiv personalul medical. Cum se explică fenomenul

Europa este lovită de al treilea val al pandemiei. Una dintre noile mutaţii ale virusului, cea descoperită prima oară în Marea Britanie, este mai contagioasă, mai periculoasă şi se răspândeşte rapid. Chiar dacă Uniunea Europeană ar avea suficiente vaccinuri, lucru care nu se întâmplă, sondajele arată că aici este şi cea mai sceptică regiune din lume când vine vorba de vaccinare. O asistentă medicală din Belgia încearcă să combată teoriile conspiraţiei şi să schimbe percepţia oamenilor. Într-o ţară în care în unele centre medicale se vaccinează doar 30% din personal, Christina Rodrigues îşi suflecă mânecile şi începe lupta pe cont propriu. Urmăriţi un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 şi în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

Christina Rodrigues este asistentă la Geriatrie şi vrea să-i încurajeze şi pe alţii. Îi cere unui coleg să facă fotografii, iar mesajul este simplu: „Uită-te la mine, mă vaccinez!”

„Sper cu adevărat că voi putea convinge şi alţi îngrijitori să se vaccineze. Pe ei, propria familie şi întreaga ţară”, spune Christina Rodrigues.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt