Incontinenţa urinară se tratează!

Incontinenţa urinară se tratează!

Considerată mai degrabă un simptom, decât o boală, incontinenţa urinară afectează mai bine de jumătate din
populaţia ţării. De pe urma ei au de suferit atât femeile, cât şi bărbaţii, iar în lipsa unui tratament creează disconfort şi poate duce la izolare socială. Pacienţii trebuie să ştie că incontinenţa se poate vindeca, uneori doar cu ajutorul unor exerciţii fizice.

Incontinenta urinara apare ca urmare a slabirii muschilor pelvini care sustin vezica si a muschiului care controleaza fluxul urinar. Desi este asociata cu inaintarea in varsta, incontinenta urinara poate sa apara şi la femeile care au născut pe cale naturală sau la pacienţi care au trecut printr-o intervenţie chirurgicală.

În cazul incontinentei usoare sau moderate, specialiştii recomandă o serie de exerciţii pentru întărirea muşchilor
pelvini. Dacă metoda nu se dovedeşte eficientă, se trece la tratamentul medicamentos, iar în cazurile complicate se ajunge chiar la intervenţie chirurgicală.

Totul despre diagnosticul şi tratamentul incontinenţei urinare, aflaţi dintr-o nouă ediţie sănătate cu stil, la Prima TV. Sâmbătă, de la ora 11.00, specialiştii vin şi cu sfaturi pentru alegerea corectă a produselor de îngrijire a bebeluşilor şi psihologul se spune cum putem fi mai fericiţi în propriul corp.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt