Laptele de măgăriţă, remediu pentru bolile pulmonare

Laptele de măgăriţă, remediu pentru bolile pulmonare

Considerat a fi secretul perfecţiunii Cleopatrei, laptele de măgăriţă este tot mai căutat în ţara noastră. Fermele de profil au comenzi de zeci de litri pe zi, deoarece produsul care se consumă crud, este un remediu puternic împotriva afecţiunilor pulmonare. Mulţi îl folosesc în recuperarea post Covid, în timp ce părinţii îl cumpără pentru a-i proteja pe cei mici de bolile de sezon. Este, totuşi, un efort financiar major, dacă stăm să socotim că un litru costă 100 de lei.

Soţii Ianc au împreună două fetiţe gemene, în vârstă de 5 ani. Supăraţi că micuţele răcesc prea des, cei doi au căutat soluţii alternative. Au găsit pe internet referinţe bune despre laptele de măgăriţă şi nu au mai stat pe gânduri. De două săptămâni au început cura, iar rezultatele spun ei, sunt din ce în ce mai bune.

Cum micuţele se simt mai bine în preajma animalelor, de cele mai multe ori laptele, extrem de slab în grăsimi, este cumpărat direct de la sursă.

Afacerile cu lapte de măgăriţă sunt tot mai prospere în România. Fraţii Cîmpan s-au mutat în urmă cu 6 ani în satul natal Mierlău unde au înfiinţat o fermă cu un singur animal. Acum au peste 200 de măgăriţe şi vând 40 de litri de lapte pe zi.

În timpul pandemiei, comenzile s-au dublat, deşi preţul unui litru este de 100 lei în cazul laptelui normal şi de 160 de lei pentru cel premium.

Laptele de măgăriţă se vinde ca pâinea calda si la Cluj. O alta familie a investit in anul 2018 intro ferma de magarite. Au început cu 9 şi acum au 127.

Reţeaua de clienţi a clujenilor este foarte bine pusă la punct şi oamenii îşi primesc portia.

Parintii spun ca sunt multumiţi de lapte, chiar dacă preţul acestuia este mai ridicat decât preţul laptelui de vacă.

Cum laptele se consumă crud, specialiştii recomandă depozitarea lui la rece dar nu mai mult de zece zile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt