Lupta cu depresia, boala secolului

Lupta cu depresia, boala secolului

Depresia este boala secolului! 280 de milioane de oameni de pe planetă suferă de această afecţiune, arată cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Iar 700.000 ajung anual să se sinucidă. Zilnic trecem pe lângă oameni care duc cea mai intensă luptă: cu propria minte. Important de ştiut este că depresia nu dispare de la sine şi este o povară pe care nimeni nu trebuie să o ducă singur. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

Alex are 29 de ani şi se luptă cu depresia de mai bine de 10. Nu îi mai numără. E un război pe care îl duce neînterupt. Şi îl câştigă în fiecare zi. A scris o carte, are un laborator de cofetărie şi, cel mai important, e în viaţă. Pe lângă terapie şi tratament, îl ajută faptul că are oameni alături.

În spatele unui „ce mai faci” poate sta un om care are nevoie să uite pentru câteva minute de lupta interioară. Important e să învăţăm să acultăm. Să fim alături de o persoană cu depresie severă poate fi greu uneori, spune Alex. Răbdarea şi empatia sunt esenţiale. Sfaturile nu ajută, ci doar prezenţa.

Depresia se manifestă ca o stare de apatie,o lipsă generală de bucurie, de entuziasm, de motivaţie, care durează săptămâni sau luni în şir. În cazul în care suferiţi de depresie, psihologii vorbesc despre crearea unei reţele de suport, oameni în care să aveţi încredere. Un animal de companie poate, de asemenea, să ajute. Şi să vă ţineţi de speranţă.

Există şi un tel verde antisuicid. 0800 801 200 este numărul la care puteţi suna gratuit în fiecare weekend, între orele 19 şi 7 dimineaţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt