Luptă pentru salvarea inimilor de copii! Blondie, până la cer şi înapoi

Luptă pentru salvarea inimilor de copii! Blondie, până la cer şi înapoi

În fiecare an, sute de copii români îşi caută salvarea în spitale din străinătate. Cei mai mulţi au malformaţii cardiace imposibil de operat în ţară. Şansa lor la vindecare este la un zbor distanţă. Iar Adelina Toncean şi Asociaţia Blondie sunt mereu gata să ajute. Datorită zborului cu numărul 144, doi copii au ajuns la timp la Milano, să facă intervenţiile de care au nevoie. La întoarcere, în avion au urcat alţi doi copii, care au făcut deja operaţiile.

Matei a stat două săptămâni în Italia, unde a fost operat pe cord deschis, pentru închiderea unei malformaţii cu care s-a născut. Datorită intervenţiei, inima băieţelului de şapte ani este acum bine. S-a întors acasă cu o cursă Blondie, asociaţia născută din iubire şi devenită sinonimă cu speranţa.

Pentru Adelina Toncean fiecare zbor e combustibilul sufletesc pentru următorul. Ce simte de fiecare dată e greu de măsurat.

De la Milano, medicii români din avion au preluat şi un bebeluş care a fost operat. El nu va merge însă acasă, deoarece are nevoie de continuarea tratamentului în ţară, la Spitalul Marie Curie, din Capitală. Medicii de aici se străduiesc din răsputeri să facă faţă numărului mare de bebeluşi născuţi cu probleme medicale grave. Şi lista de aşteptare este mare.

În fiecare an, în România se nasc peste 1.000 de copii cu malformaţii cardiace. Ca să trăiască, mulţi au nevoie de operaţii complicate, care nu se pot realiza în ţară.Ministerul Sănătăţii a încheiat un acord de cooperare cu Spitalul San Donato din Milano. Tratamentul este decontat prin formularul european E112, dar nu şi transportul. Aici interveni Blondie.

Adelina Toncean arată zi de zi că niciun efort nu este prea mare când vine vorba de viaţa copiilor. În ultimii trei ani, Asociaţia Blondie a plătit 3 milioane şi jumătate de euro pentru zborurile medicale către 16 ţări. Cursele pentru şansa la vindecare continuă. Detalii despre cum puteţi ajuta în acest demers aflaţi pe site ul asociatia-blondie.ro, la secţiunea donează, dar şi pe pagina de Facebook Blondie.

foto: facebook.com/AsociatiaBlondie

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt