Magazinele închise la ora 18, la peste 6 la mie

Magazinele închise la ora 18, la peste 6 la mie
Profimedia

Se schimbă din nou regulile! Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre aprobată si de Guvern, care prevede că persoanele vaccinate vor avea dreptul să iasă din casă fără restricţii chiar dacă localitatea lor intră în carantină la incidenţa de 6 infectări la mia de locuitori. De asemenea, se va elimina şi obligativitatea certificatului verde pentru copiii cu varste intre 6 si 12 ani.

Un nou val de infectări, o nouă serie de măsuri restrictive. De data aceasta îi privesc în mare parte pe cei nevaccinaţi. În localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 6 la mie, cei imunizaţi pentru covid 19 vor putea
circula la orice oră, deci pentru ei nu este valabilă carantina de noapte. În ceea ce priveşte spaţiile de tip restaurant din interiorul mall-urilor, acolo va fi nevoie de certificat verde, chiar dacă în zona magazinelor se poate intra fără acest certificat.

Aşadar părinţii nu trebuie să îşi mai facă griji că vor scoate bani din buzunar pentru teste.

O altă măsură se referă la creşterea pragului de a care intră în vigoare carantina de noapte, de la 4 la 6 infectări la 1.000 de locuitori. În acest moment în România sunt 40 de localităţi în care s-a depăşit pragul de 6 la mie.

NOI MĂSURI ADOPTATE DE COMITETUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ INCIDENŢĂ PESTE 6/1000 locuitori

  • circulaţie liberă pentru vaccinaţii în zonele carantinate
    -acces liber pentru vaccinaţi la zona de restaurante din malluri
  • certificatul verde va fi folosit la mall
  • fără test PCR pentru copiii sub 12 ani
    SURSA: CNSU

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt