Mame după 40 de ani

Mame după 40 de ani

Tot mai multe românce de peste 40 de ani decid să devină mame. Doar anul trecut au fost aproape două mii. Este clar o tendinţă a acestor vremuri. În urmă cu două decenii, mămicile trecute de prima tinereţe erau cu aproape 90 la sută mai puţine. Specialiştii spun că acest fenomen se datorează în mare măsură generalizării procedurilor de fertilizare in vitro.

Silvia are 43 de ani ani şi şi-a dorit mereu un copil. Vreme îndelungată nu a reuşit să rămână însărcinată. Nu s-a dat bătută. Când îşi pierduse orice speranţă, în viaţa ei s-a petrecut o minune.

În cazul Silviei, copilul a apărut pe cale naturală. Elena, în schimb, se bazează pe medici. Are 48 de ani. A aflat că are probleme de sănătate care împiedică concepţia pe cale naturală.

Medicii spun că, după 40 de ani, probabilitatea unei sarcini scade dramatic. Medicina a avansat mult în ultimii ani . Iar acest lucru se vede în statistici. În anul 1995, în România s-a născut primul copil cu o mamă de peste 50 de ani. În 2021, erau deja 19 astfel de cazuri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt