Manager de spital: Sper să se găsească soluţii pentru a-i îndrepta pe medicii absolvenţi spre medicina de urgenţă, care este mai aparte, nu-ţi perimite să ai cabinet sau să lucrezi într-o clinică privată

Manager de spital: Sper să se găsească soluţii pentru a-i îndrepta pe medicii absolvenţi spre medicina de urgenţă, care este mai aparte, nu-ţi perimite să ai cabinet sau să lucrezi într-o clinică privată
foto: Pixabay

România trebuie să găsească soluţii pentru a atrage absolvenţii către specialitatea de medicină de urgenţă, o ramură mai aparte a medicinii, nu prea căutată în ultimii ani în ţara noastră, a declarat la Prima News managerul Spitalului de Urgenţă din Satu Mare, Marc Ioan Adrian.

 

„Sper să se găsească soluţii pentru a-i îndrepta pe medicii absolvenţi spre medicina de urgenţă, care este mai aparte, nu-ţi perimite să ai cabinet sau să lucrezi într-o clinică privată. Se întâmplă uneori să avem într-o linie de gardă un singur medic pentru urgenţe majore, unul pentru urgenţe minore şi altul pentru urgenţe pediatrice”, a spus managerul.

 

El s-a referit şi la închiderea secţiei de diabetologie a Spitalului Judeţean Satu Mare, despre care a spus că este temporară, iar pacienţii care vin să-şi ia reţetele la trei luni o dată, vor fi redirecţionaţi în luna iulie către alţi furnizori de servicii medicale.

 

Diabetologia nu este nici ea o specialitate foarte căutată, spune şi Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colţea din Bucureşti.

 

„Diabetul are foarte puţine servicii medicale pe care le poate accesa, baza diabetului sunt consultaţiile şi atunci medicii preferă să-şi aleagă altă specialitate, unde punctajul de servicii medicale este mult mai mare. Medicina se poate face la orice instituţie de nivel medical. Ar trebui să nu mai fie atât de permisivă mutarea medicului de colo-colo. Dacă managerii din ţară au ajuns cu cuţitul la os e clar că există un scurtcircuit pe undeva. E şi o lejeritate în a se aglomera lumea medicală în jurul centrelor universitare”, a spus Furtună.

Afla mai multe despremedicipacientilipsa medici
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt