Managerul Spitalului Urziceni, suspendat după naşterea pe trotuar

Managerul Spitalului Urziceni, suspendat după naşterea pe trotuar
foto: spitalul-urziceni.ro

Managerul spitalului din Urziceni a fost suspendat din funcţie după ce o femeie nu a fost primită în spital şi a nascut pe trotuar. Decizia a fost comunicată de primar. Între timp, ies la iveală noi informaţii. Asociaţiile de Pacienţi spun că asistentele de la spitalul din Urziceni le-au confirmat faptul că medicii de gardă ... dorm în timpul programului. Asta s-ar fi întâmplat şi în noaptea în care femeia gravidă a fost lăsată să nască afară.

Decizia de suspendare din funcţie a managerului Spitalului din Urziceni îi aparţine primarului Constantin Sava. Edilul spune că presiunea din ultimele zile l-a făcut să ia decizia.

Încă de luni, de când a izbucnit  scandalul la spitalul din Urziceni, ministrul Sănătăţii a cerut demiterea managerului. Această funcţie era ocupată din 2017 de Daniela Elena Ianuş. Este expert contabil. Are studii universitare în economia industriei şi agriculturii. Spitalul din Urziceni este în subordinea primăriei, iar Daniela Ianuş a fost numită la conducerea unităţii sanitare de către actualul primar, Constantin Sava, aflat în funcţie de peste 10 ani.

După decizia luată, primarul trebuia să aibă o discuţie cu ministrul Sănătăţii, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

În cazul femeii care a născut pe trotuar, apar noi detalii. Asociaţia de Protecţie a Pacienţilor susţine că motivul pentru care pacienta nu a fost primită în spital este că cei trei  medici de gardă ar fi dormit în timpul programului. Fenomenul este cunoscut ca "garda în pijamale". Asistenta ar fi trebuit să îi trezească şi să le dea să semneze foile de transfer pentru pacientă. Aceasta ar fi urmat să ie trimisă la Slobozia, acolo unde există o secţie de ginecologie. .

Asta s-ar fi întâmplat şi în noaptea în care femeia însărcinată s-a prezentat la camera de gardă din Urziceni.

În acest caz s-a autosesizat şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Aceştia susţin că femeia a fost refuzată de spital din cauza etniei şi a stării de dizabilitate pe care o are.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt