Masca redevine obligatorie pe stradă. Cea textilă este interzisă

Masca redevine obligatorie pe stradă. Cea textilă este interzisă

Masca redevine obligatorie în spaţiile deschise. Şi pentru că noua variantă este mult mai contagioasă, măştile textile vor fi interzise. Practic vom putea purta doar măşti de tip FFP2 sau măşti chirurgicale şi va trebui să renunţăm total la cele textile, considerate ineficiente de către autorităţi. Măsura ar putea intra în vigoare chiar din acest weekend.

Măştile din material textil vor fi de domeniul trecutului. Cel puţin pentru o perioadă. Autorităţile au decis că doar măştile chirurgicale ne pot proteja momentan în faţa variantei Omicron a coronavirusului.

Foarte multe persoane optau pentru măştile textile pentru că erau şi mai aspectuoase, dar şi mai practice spun ei, mai ales că sunt reutilizabile.

Majoritatea ţărilor europene însă au adoptat deja ca măsură de protecţie purtarea exclusiv a măştii FFP2 în toate spaţiile închise şi deschise, acolo unde se impune obligativitatea ei. Cei care nu se conformează noii măsuri vor fi sancţionaţi la fel ca în cazul în care nu poartă deloc mască. Autorităţile recomandă însă industriilor vitale pentru
societate, cum ar fi celor care lucrează în centrele nucleare sau hidrocentrale, să poarte totuşi masca FFP2 pentru o mai mare protecţie şi pentru a nu rămâne fără personal din cauza infectărilor.

Majoritatea ţărilor europene însă au adoptat deja ca măsură de protecţie purtarea exclusiv a măştii FFP2 în toate spaţiile închise şi deschise, acolo unde se impune obligativitatea ei.

De asemenea, începând din acest weekend, masca redevine obligatorie şi pe stradă la noi în ţară.

Vor fi şi câteva excepţii în cazul celor care fac sport, de exemplu. Toate excepţiile însă vor fi prevăzute în ordinul
comun al ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne, care va fi publicat în zilele următoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt