Medicul Cristian Oancea: Pandemia de coronavirus a trecut. O să mai vină nişte valuri, dar nu la fel de puternice

Medicul Cristian Oancea: Pandemia de coronavirus a trecut. O să mai vină nişte valuri, dar nu la fel de puternice
adevarul.ro

Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, crede că vom mai auzi de virusul SARS-CoV-2 încă 10-12 ani.

Medicul Cristian Oancea susţine că pandemia de coronavirus a trecut, iar acest lucru urmează să fie anunţat oficial şi de OMS în perioada următoare. 

„Pandemia a trecut. Vor mai urma şi alte replici, dar nu o să fie la fel de puternice ca cele de până acuma. Dar pentru a evita această loterie a virusului mai bine să fiţi vaccinaţi. Mai bine previi, decât să ajungi la spital. Avem un vaccin eficient care ajută să nu se facă boala. Ce a fost greu s-a încheiat. Valul doi a fost foarte greu, valul trei a venit rapid şi ne-a întins corzile la maxim. Vor mai urma replici şi alte valuri. Gripa AH1N1, care a apărut în 2010, încă era aici până recent. Acum, lumea se întreabă de ce nu mai este gripă. Pentru că tulpina dominantă a fost SARS Cov2 şi a luat locul tulpinii mai slabe. Se va mai vorbi de SARS Cov2 încă 10-12 ani. Replicile nu vor mai fi puternice, pentru că avem şi vaccinarea, o să apară şi aceste terapii curative pentru SARS Cov2”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara şi prorectorul Universităţii de Medicină din capitala Banatului.

Afla mai multe desprecovidpandemievaluri noi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt