Ministrul Sănătăţii cere suplimentarea paturilor la ATI: Nu vreau ca pacienţii să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ

Ministrul Sănătăţii cere suplimentarea paturilor la ATI: Nu vreau ca pacienţii să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat direcţiilor de sănătate publică ca în această perioadă să pună în aplicare planurile de rezilienţă care au fost asumate la nivelul fiecărui judeţ. Acestea prevăd creşterea numărului de paturi în secţiile ATI. "Nu vreau ca pacienţii dintr-un judeţ să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ. Nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale", le-a transmis ministrul reprezentanţilor DSP.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, Cseke Attila a avut prima videoconferinţă online cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, la care au mai participat secretarii de stat Levente Vass şi Andrei Baciu, dar şi conducerea departamentului de asistenţă medicală din cadrul ministerului şi un reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform Ministerului Sănătăţii, au fost discutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul 4 pandemic.

"În pandemie trebuie acţionat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate şi solidaritate. Nu vreau ca pacienţii dintr-un judeţ să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale astfel încât tot ce raportaţi să fie real", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii în videoconferinţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt