Niciun loc liber la ATI la spitalul Victor Babeş

Niciun loc liber la ATI la spitalul Victor Babeş

Valul 4 al pandemiei se resimte tot mai acut şi în România. Faţă de săptămâna trecută sunt de 10 ori mai mulţi pacienţi internaţi, iar secţia ATI de la spitalul Victor Babeş din Capitală este plină. Nu există niciun pat liber. Tinerii sunt tot mai afectaţi de noua variantă Delta. Chiar şi cei fără comorbidităţi. Partea rea este că toţi cei internaţi sunt nevaccinaţi.

Numărul infectărilor cu SARS COV 2 creşte de a o zi la alta. În doar o săptămână numărul s-a triplat. Medicii din spitale vorbesc cu îngrjorare de despre noul val de îmbolnăviri

Partea şi mai rea este că varianta Delta este mult mai contagioasă decât celelalte mutaţii ale virusului.

La spitalul Victor Babeş din Capitală, la Terapie Intensivă nu mai este niciun pat liber, iar mai mulţi pacienţi tineri sunt în stare gravă.

Toţi pacienţii infectaţi cu Covid-19 internaţi la Spitalul Victor Babeş sunt nevaccinaţi. Tocmai de aceea medicii trag un semnal de alarmă.

Noua variantă a virusului schimbă tot ce ştiam până acum despre boală. Tinerii sunt la fel de predispuşi la boală ca şi celelalte categorii de populaţie. Un studiu recent arată că o persoană nevaccinată care intră în contact cu o alta infectată cu mutaţia Delta se poate îmbolnăvi în numai 10 secunde. În România, peste 5 milioane de oameni s-au vaccinat până în prezent. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 230 de îmbolnăviri. 68 de persoane sunt internate în secţiile de terapie intensivă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt