Noi restricţii în UK din cauza Omicron. Primul caz a apărut şi în China

Noi restricţii în UK din cauza Omicron. Primul caz a apărut şi în China

Parlamentul britanic ar putea vota azi un nou set de măsuri pentru a dimnua numărul cazurilor de covid cu varianta Omicron. Cazurile se dublează la fiecare două trei zile în Regatul Unit, aşa că guvernul britanic a decis să intensifice campania de vaccinare. Premierul Boris Johnson a făcut apel la armată şi la voluntari pentru a ajuta la administrarea celei de-a treia doză de vaccin şi speră că până la finalul anului toţi englezii eligibili vor primi a treia doză de ser. Nu doar Marea Britanie introduce noi restricţii ci şi alte ţări europene precum Norvegia, Grecia sau Cipru. În timp ce Europa se confruntă cu un nou val din cauza noii tulpini, China a cofirmat şi ea primul caz de infectare cu Omicron.

Purtarea obligatorie a măştii de protecţie în spaţiile publice, prezentarea certificatului verde pentru accesul în anumite incinte sau telemunca ar putea fi noile măsuri anti-covid luate în Marea Britanie. Cea mai bună măsură rămâne însă în continuare, vaccinarea, susţin autorităţile din sănătate.

Şi autorităţile norvegiene au anunţat implementarea unor noi măsuri anti-covid dar şi accelerarea procesului de vaccinare.

Grecia şi Cipru au anunţat şi ele noi măsuri în contextul în care numărul cazurilor a crescut în ultimele zile. Astfel, în Grecia, toate persoanele de peste 60 de ani care nu fac dovada vaccinării cu a treia doză vor fi considerate
nevaccinate şi nu vor mai avea acces la activităţile publice. În Cipru, autorităţile au redus intervalul dintre a doua şi a treia doză de ser de la şase luni la numai două săptămâni.

China a raportat şi ea primul caz de infectare cu Omicron în contextul în care ţara se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de iarnă. Autorităţile sanitare au reuşit să identifice şi să izoleze persoana infectată care este un călător sosit din străinătate şi care este acum tratat în izolare la spital.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt