Noul certificat digital poate provoca haos, avertizează reprezentanţii companiilor aeriene şi aeroporturilor din UE

Noul certificat digital poate provoca haos, avertizează reprezentanţii companiilor aeriene şi aeroporturilor din UE

Noul certificat digital poate genera haos! Este avertismentul marilor companii aeriene şi aeroporturilor din Europa, care spun că vor apărea cozi de ore în cazul în care ţările nu coordonează mai bine lansarea certificatului digital COVID-19 şi nu asigură procesarea pasagerilor înainte de a ajunge la aeroport.

Sistemul Uniunii Europene de certificate digitale de călătorie COVID-19 urmează să intre în vigoare joi, dar grupul ACI al aeroporturilor şi organismele reprezentative ale companiilor aeriene A4E, IATA şi ERA au avertizat, într-o scrisoare către liderii UE, despre un „amestecul îngrijorător de abordări” de pe continent, scrie Mediafax.

"Pe măsură ce traficul de pasageri creşte în următoarele săptămâni, riscul de haos pe aeroporturile europene este real", au spus grupurile în scrisoarea comună trimisă luni şi văzută de Reuters.

Certificatele digitale sunt concepute pentru a arăta, prin intermediul codurilor QR, dacă pasagerii sunt complet vaccinaţi, au imunitate datorită recuperării recente de la COVID-19 sau au avut un test negativ. Acestea sunt concepute pentru a fi utilizate pentru călătorii în întreaga UE începând cu 1 iulie, dar ar necesita verificări suplimentare şi echipamentul potrivit pentru a citi codurile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt