Novak Djokovic a atacat în instanţă anularea vizei şi deportarea din Australia. Când va afla dacă poate participa la turneu

Novak Djokovic a atacat în instanţă anularea vizei şi deportarea din Australia. Când va afla dacă poate participa la turneu

Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenisul masculin, va afla abia luni dacă poate juca la Australian Open sau dacă trebuie să părăsească ţara. Anunţul a venit în urmă cu puţin timp, în contextul în care avocaţii săi au făcut apel la decizia Australiei de a-i refuza intrarea. Viza lui a fost anulată, pentru că toţi cei care ajung în această ţară sunt obligaţi să fie vaccinaţi cu schemă completă. Djokovic a fost interogat şi ţinut mai multe ore sub pază, apoi dus la un hotel de carantină, în aşteptarea expulzării.

Conform unei surse judiciare, un magistrat din Melbourne, Anthony Kelly, va trebui să examineze joi după-amiază plângerea sârbului, reţinut de serviciile de imigrare din Melbourne la sosirea sa, miercuri seară, cu intenţia de a participa la Openul Australiei, scrie Agerpres.

Călătoria cu peripeţii a lui Djokovic în Australia a provocat un incident diplomatic, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, acuzând Australia de "rău tratament" faţă de campion.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt