Nu sunt bani pentru vouchere

Nu sunt bani pentru vouchere

Peste 2 milioane de români care s-au vaccinat cu schema completă nu au intrat, nici până acum, în posesia voucherelor de vaccinare! Deşi ministerul Sănătăţii promitea în luna octombrie a anului trecut că bugetul pentru tichete va fi mărit, în centrele de imunizare şi cabinetele medicilor de familie voucherele în valoare de 100 de lei, fiecare, nu există!

La începutul lunii septembrie a anului Guvernul oferea un stimulent, prin Ordonanţă de Urgenţă, pentru ca populaţia să meargă să se vaccineze. Astfel, fiecare persoană care s-a vaccinat cu schema completă,adică două doze, după data de 3 septembrie, trebuia să primească un voucher în valoare de 100 de lei. Însă lucrurile nu au stat chiar aşa.

Deşi autorităţile anunţau în octombrie că bugetul pentru vouchere va fi suplimentat cu peste 13 milioane de lei, acest lucru nu a pus capăt întârzierilor în livrarea tichetelor pentru români.

Iniţial, legea prevedea ca tichetele de vaccinare să fie oferite oamenilor în cel mult 60 de zile de la administarea dozei a doua. Din cauza întârzierilor la plată…ministerul Sănătăţii a decis ca această perioadă să ajungă până la 6
luni.

În această lună, ministerul Sănătăţii a anunţat că voucherele de vaccinare vor fi acordate, însă în format electronic.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt