Număr mare de infectări în Iaşi după pelerinaj

Număr mare de infectări în Iaşi după pelerinaj

În condiţiile în care în spitalele din Iaşi se mai găsec cu greu locuri pentru pacienţii COVID, primăria oraşului a hotărât să lanseze artificii cu ocazia zilelor oraşului. Şi a ieşit un spectacol sinistru. Artificiile au fost însoţite de zgomotul ambulanţelor care goneau pe străzi, cu oameni bolnavi în ele. "Viaţa merge înainte şi în toate lunile octombrie mor oameni mereu"… spune în replică Primarul Mihai Chirica.

Sunetele artificiilor şi ambulanţelor au răsunat laolaltă pentru câteva minute în Iaşi. Specacolul pirotehnic a fost organizat de autorităţile locale pentru a marca Sărbătorile Iaşiului. Sunetul ambulanţelor…anunţa alţi pacienţi infectaţi!

Nu toţi locuitorii din Iaşi sunt de acord cu edilul. Decizia a fost aspru criticată de mai mulţi oameni, care au comentat pe pagina de Facebook a Primăriei.

În acelaşi oraş a avut loc însă pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva. Sărbătoarea a adunat aproximativ 200.000 de credincioşi. Astăzi, judeţul Iaşi a fost pe locul doi în ţară la numărul de noi infectări, după Bucureşti.

Chiar în timpul sărbătorii Sfintei Parascheva, trei pelerini au ajuns la spital, unde au fost confirmaţi cu COVID 19.

Cei trei pelerini infectaţi au vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani. În Iaşi situaţia rămânde dramatică. Rata de infectare în oraşul Iaşi a depăşit 10 la mia de locuitori.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt