O nouă şansă pentru nou-născuţii cu probleme grave de sănătate

O nouă şansă pentru nou-născuţii cu probleme grave de sănătate

Copiii născuţi prematur primesc o nouă şansă la viaţă. 17 secţii de terapie intensivă neonatală din România vor fi conectate la reţeaua de telemedicină. Astfel, cei mici vor putea fi consultaţi la distanţă de medici din ţară sau străinătate, iar luarea deciziilor medicale vor putea fi luate mult mai repede. 6.000 de copii nou-născuţi sunt internaţi anual cu afecţiuni grave în România. Din păcate, ţara noastră are şi cea mai mare rată a mortalităţii infantile din Europa.

5,6 decese la 1.000 de naşteri vii. Aceasta este statistica sumbră a mortalităţii infantile din România, care este aproape dublă faţă de cea a Uniunii Europene. Bebeluşii care se nasc cu probleme de sănătate grave pot fi trataţi corespunzător doar în 14 oraşe din România. Alte 169 de secţii din ţară trebuie să îi transfere pe cei mici pentru a avea o şansă la viaţă.

Nou-născuţii primesc acum o nouă şansă, datorită telemedicinei. 17 secţii de terapie intensivă neaonatală vor fi conectate acum la telemedicină. Asta înseamnă că medicii se pot conecta rapid cu specialişti din alte unităţi sanitare aflate în ţară sau străinătate, pot transmite date medicale securizate, pot dezbate un diagnostic şi cere o a doua opinie şi pot decide dacă pacientul trebuie transferat la o unitate de rang superior sau poate fi tratat în secţia în care se află.

Pentru medici fiecare nou-născut cu probleme de sănătate grave este o provocare. Un sport extrem, atunci când nu ai toate cele necesare, spun ei. Peste 6.000 de nou-născuţi cu afecţiuni medicale grave sunt internaţi anual în secţiile de terapie intensivă neonatală de nivel III din România.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt