O nouă unitate UPU la Galaţi

O nouă unitate UPU la Galaţi

Adevărată zonă de foc pe timp de pandemie, Unitatea de Primiri Urgenţe din Galaţi are de astăzi o nouă clădire cu aparatură de ultimă generaţie. Cum până acum, peste 300 de oameni, din judeţul Galaţi, dar şi din 6 judeţe limitrofe, ajungeau zilnic la vechea unitate, situaţia va deveni mai relaxată odată cu punerea în funcţiune a noii clădiri. Spaţiul va fi mai mare, iar condiţiile mai bune.

De la intrare lucrurile sunt mult schimbate în bine in noul UPU. Bolnavii sunt debarcati intr-un tunel si nu in curte. Sunt circuite separate covid si non covid.

Principala grija a conducerii spitalului a fost mărirea spatiului atat de importanta pentru pacientii care vin mai ales acum in pandemie.

Vechiul UPU era deja inghesuit chiar si pentru perioada prepandemica.

Vechea Sală de asteptare avea doar 15 locuri, iar acum s-a ajuns la 60. In plus, totul a fost dotat cu aparatura de ultima generaţie.

Pe aceasta noua cladire se va termina si constructia unui heliport, care va permite ca pacientii adusi cu elicopterul
SMURD sa ajunga mai repede in spital Pentru cei care trec des, din cauza bolilor cronice, pragul UPU schimbarea este evidenta .

In acest moment, in UPU, in zona covid si containere, sunt 31 de pacienti din care 11 pe oxigen, dar alte zeci sunt in zona non-covid . Acum insa aici nu mai este obisnuita aglomeratie. Investitia este facuta cu fonduri europene
si totul a costat peste 7 milioane de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt