O situaţie prea grea pentru sistem

O situaţie prea grea pentru sistem

Piedici peste piedici în sistem! De asta au parte persoanele supraponderale, atunci când sunt în situaţia de a avea nevoie de îngrijiri medicale în spitalele de stat! Cazul femeii care are peste 200 de kilograme, refuzată de trei spitale din nordul ţării şi lăsată apoi să aştepte în maşina de pompieri patru ore ne arată din nou punctele slabe din sistem: nu se ştie oficial câte paturi special făcute pentru astfel de pacienţi există, şi nici câtă aparatură şi ce proceduri trebuie respectate. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Povestea pacientei care suferă de obezitate arată încă o dată deficienţele din sistemul de sănătate. În faţa unui astfel de caz complex şi în faţa lipsei paturilor speciale pentru aceşti pacienţi medicii se…adaptează din mers. Femeia a ajuns în ultimele două luni la o greutate de 240 de kilograme, iar la un moment dat picioarele i-au cedat. A căzut şi s-a lovit la genunchi. Odată cu acest incident grav a început agonia ei.

Până să fie primită în spitalul din Dorohoi, femeia a fost lăsată să aştepte şase ore pe podeaua autospecialei de pompieri. În acest punct o asistentă s-a luat la ceartă cu familia pacientei.

În timpul cât femeia aştepta în maşina de pompieri medicii din spital ar fi încercat să-i găsească loc la alte trei unităţi sanitare din regiune. Fără succes, însă. Într-un final, după insistenţele familiei, în spitalul din Dorohoi pacientei i-a fost făcut un loc, dar, improvizat, pe jos, pe două saltele.

Dar, odată internată, medicii de la Dorohoi nu i-au putut face consultaţiile necesare femeii, pentru că greutatea maximă susţinută de echipamentele şi paturile din spital este de 180 de kilograme. Abia după patru zile de agonie femeia va putea fi consultată, cu aparatură împrumutată.

Nu se ştie în prezent oficial cât de pregătite sunt unităţile medicale pentru a îngriji astfel de pacienţi. Mai mult, medicii de la Dorohoi nu ar fi respectat protocolul pentru astfel de situaţii, mai spune profesorul Coriu.

Între timp conducerea spitalului de la Dorohoi a cumpărat un pat special pentru femeia de 59 de ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt