OMS cere vaccinarea copiilor

OMS cere vaccinarea copiilor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează asupra riscului unei noi catastrofe la nivel global! Reprezentanţii OMS vorbesc despre riscurile care apar la copiii neimunizaţi cu vaccinurile esenţiale! Din cauza pandemiei şi a faptului că majoritatea cadrelor medicale şi-au îndreptat atenţia înspre stoparea acesteia, mai mulţi copii din întreaga lume au rămas nevaccinaţi împotriva unor boli care ar putea cauza alte probleme majore la nivel global! Pakistan se luptă deja cu un focar de rujeolă apărut la copiii nevaccinaţi.

Reprezentanţii OMS avertizează asupra unei posibile catastrofe la nivel global. Aceştia vorbesc despre pandemie
şi despre muncitorii din sistemul medical care şi-au îndreptat atenţia asupra acesteia. Astfel că, mai mulţi copii din întreaga lume nu au fost vaccinaţi împotriva unor boli care pot fi evita cu ajutorul vaccinurilor.

Organizaţia Mondială a Sănătaţii a avertizat şi asupra ridicării premature a restricţiilor împotriva covid-19 care ar putea duce la noi infecţii, mult mai periculoase.

Zeci de milioane de copii au rămas nevaccinaţi împotriva unor boli precum pojarul, poliomelita, difteria sau tusa
convulsivă. Pojarul, una dintre cele mai transmisibile boli din lume poate fi fatală copiilor care au sub 5 ani în special în Africa şi Asia, unde sistemul medical nu este unul extrem de dezvoltat. Şi poliomelita poate duce la paralizia copiilor pe viaţă. OMS spune însă ca aceste lucruri pot fi evitate dacă vaccinarea la cei mici va fi deveni prioritară. În România, 95% din copiii născuţi în fiecare an sunt vaccinaţi în primele luni de viaţă, însă este adevărat că vaccinarea cu diferite tipuri de vaccinuri a fost făcută în perioada pandemiei cu întârziere în multe dintre cazuri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt