Omul de ştiinţă francez care a promovat tratamentul controversat cu hidroxiclorochină, împotriva COVID-19, ar putea fi obligat să renunţe la cercetări

Omul de ştiinţă francez care a promovat tratamentul controversat cu hidroxiclorochină, împotriva COVID-19, ar putea fi obligat să renunţe la cercetări

Cercetătorul francez ce a promovat tratamentul anti-COVID-19 cu hidroxiclorochină, un medicament pentru malarie, pe tot parcursul pandemiei, riscă să fie înlocuit de la conducerea institutului de cercetare a bolilor infecţioase pe care l-a fondat din cauza acuzaţiilor că ar fi alimentat teorii ale conspiraţiei, relatează The Guardian.

Totodată, s-au deschis anchete ale autorităţilor de reglementare privind studiile clinice efectuate de institut cu privire la acest tratament discreditat, după ce au fost conduse mai multe cercetări, inclusiv ale OMS, care au arătat eficienţa scăzută a hidroxiclorochinei în boala COVID-19.  

Didier Raoult, 69 de ani, directorul IHU Méditerranée Infection, un institut de cercetare din Marsilia,  şi-a creat un renume pe reţelele sociale după ce a continuat să susţină  acest medicament pentru malarie, în ciuda studiilor ştiinţifice.  

Potrivit legii franceze, el ar trebui să se pensioneze la 68 de ani, astfel că de la 31 august ar putea fi schimbat din funcţie şi să nu-şi poată continua cercetările. François Crémieux, directorul Assistance Publique-Hôpitaux de Marseille (AP-HM), unul din membrii fondatori ai reţelei IHU, dar şi alţi fondatori spun că acesta nu ar trebui să mai fie eligibil pentru post şi că vor propune să fie înlocuit.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt