Peste 200.000 de cazuri, în Franţa

Peste 200.000 de cazuri, în Franţa

Aproape 7 milioane de noi cazuri de covid19 au fost înregistrate la nivel mondial în ultimele 7 zile! Franţa a
raportat cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei. Peste 200.000 de cazuri la nivelul ţării au fost
raportate în doar 24 de ore! Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează asupra unui nou posbil val de ”tsunami” care ar putea suprasolicita sistemul medical.

Asta înseamnă că în 24 de ore, la fiecare secundă, mai mult de doi francezi sunt diagnosticaţi cu coronavirus, a mai adăugat ministrul Sănătăţii. În acest context, masca a devenit obligatorie pe străzile Parisului. Măsura se aplică tuturor persoanelor de peste 11 ani.

Un nou record de infectări a fost stabilit şi în Danemarca, unde, în doar 24 de ore, numărul celor infectaţi a ajuns la peste 23.000 de noi cazuri. Şi în SUA cazurile au atins cifre record. Centrul pentru Controlul Îmbolnăvirilor a decis să reducă perioada de carantinare de la 10 la doar 5 zile, urmând ca persoanele cu covid să poarte mască de protecţie pentru următoarele 5 zile. O altă măsură care ar putea fi luată în următoarea perioadă în Statele Unite este prezentarea dovezii vaccinării pentru zborurile interne.

Întrebat ce părere are despre valul de Omicron, dr. Fauci a spus că, deşi speră că va ultimul val pandemic, nu trebuie să ne lăsăm nicidecum păcăliţi de acest virus. Despre noul val pandemic au vorbit şi experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii care sunt îngrijoraţi în legătură cu circulaţia simultană a vaiantei Omicron şi Delta

În timp ce ţările din lumea întragă şi experţii în sănătate se tem în faţa acestui nou val pandemic, în Marea Britanie, unde, autorităţile nu au anunţat nicio nouă măsură deşi cazurile ating noi recorduri, protestele anti-vaccin continuă şi ele. În timpul unei astfel de demonstraţii, un grup de protestatari a confundat un centru de testare cu unul de vaccinare. Grupul de oameni a distrus mai multe documente şi fiole în care au crezut că se află ser de vaccin.

Chiar dacă Omicron are un risc mult mai scăzut decât Delta, asta nu înseamnă că am scăpat de coronavirus, spun
autorităţile. De la începutul pandemiei si până acum, peste 281 de milioane de oameni s-au infectat cu coronavirus în lumea întreagă dintre care 5 milioane au murit.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt