Peste 600 de copii internaţi

Peste 600 de copii internaţi

Peste 200 de oameni au murit în ultimele 24 de ore după ce s-au infectat cu virusul SarsCov2 iar peste 10 mii de români sunt, în acest moment, internaţi. Printre ei şi 600 de copii. Reprezentanţi ai Consiliul Naţional al Elevilor au avut o întâlnire de urgenţă cu ministrul Sănătăţii.

Deşi numărul de infectări zilnice este în scădere, România a înregistrat în ultimele 24 de ore cel mai mare număr de decese de când a început valul 5. 204 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza Covid 19.

Ministrul Sănătăţii spune că nu vom ajunge totuşi la un număr de 500-600 de decese zilnice aşa cum s-a întâmplat în valul 4. De ieri şi până astăzi au fost înregistrate peste 21 mii de cazuri noi de COVID-19, iar în spitale sunt internate peste 10 mii de persoane. Printre ei si 673 de copii si adolescenti. Cum tulpina Omicron este extrem de contagioasă, reprezentantii elevilor se gandesc la noi măsuri de siguranţă care ar trebui implementate in scoli.

La ministerul Sănătăţii a avut loc o întâlnire astăzi cu reprezentanţii elevilor pentru a se discuta noile modificări.

Mai mult, atât Consiliul Naţional al Elevilor cât şi ministrul Sănătăţii îşi doresc ca testarea rapidă a elevilor să fie făcut în şcoli şi nu acasă, ca până acum. Asta pentru a exista un control mai bun asupra numărului de elevi infectaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt