Peste 70 de copii erau internaţi la ATI din cauza Covid-19

Peste 70 de copii erau internaţi la ATI din cauza Covid-19

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, că, marţi, la Terapie Intensivă erau internaţi peste 70 de copii din cauza COVID-19.

“Ieri (marţi-n.red.), numărul de copii raportat în secţiile de Terapie Intensivă depăşea 70”, a precizat Ioana Mihăilă, întrebată în cadrul unei conferinţe de presă despre numărul de copii internaţi la ATI din cauza Covid-19.

Marţi, la ATI erau internaţi 291 de pacienţi cu COVID-19.

Deşi numărul copiilor care au COVID şi sunt internaţi în spitale nu depăşeşte în prezent 10 procente, medicii atenţionează că odată cu începerea şcolii nivelul infectărilor poate creşte alarmant.

Părinţii ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi, a spus luni seara, la Digi24, ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, întrebată dacă părinţii ar avea dreptul să se împotrivească intrării la ore a acelor cadre didactice care nu sunt vaccinate. Pe de altă parte, în cazul copiilor cu vulnerabilităţi la COVID, va fi păstrată posibilitatea de a face şcoală online, a menţionat ministrul sănătăţii.

Aproape 35.000 de copii cu vârste între 12 şi 15 ani s-au vaccinat. Numărul a crescut cu 5.000 faţă de raportarea precedentă, spunea, duminică, la Digi24, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Totodată, a crescut cu 3.000 şi numărul vaccinaţilor din categoria de vârstă 16-19 ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt