Proteste violente în Olanda

Proteste violente în Olanda

Restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus provoacă valuri de revoltă în Olanda. Mii de oameni au protestat în oraşul Haga faţă de carantina instituită de autorităţi. Totodată, Irlanda şi Noua Zeelandă se alătură ţărilor care au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca, în urma raportării unor posibile reacţii adverse. în urmă cu puţin timp, ţările care formează motorul Uniunii Europene, Franţa şi Germania anunţă şi ele suspendarea la nivel naţional a vaccinării cu serul celor de la AstraZeneca.

Ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine au avut loc pe străzile oraşului olandez Haga, în cadrul unei manifestaţii neautorizate. Poliţiştii au intervenit cu tunuri de apă pentru a dispersa mulţumea, pentru ca apoi să opereze zeci de arestărişi au efectuat zeci de arestări. Manifestaţiile au avut loc cu doar o zi înainte de alegerile legislative.

Între timp, oficialii olandezi au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca până pe 28 martie, după ce medicii au semnalat 0 cazuri de tromboze asociate imunizării. Şi regiunea italiană Piemont a oprit folosirea unui lot din serul produs de AstraZeneca, după decesul unui profesor de 58 de ani. Irlanda şi Noua Zeelandă s-au alăturat şi ele zecilor de ţări în care serul produs de compania britanică este privit cu
suspiciune.

Tot astăzi a venit şi reacţia producătorului vaccinului. Datele companiei după 17 milioane de imunizări efectuate în întreaga lume nu semnalează prezenţa vreun unui risc crescut de reacţii adverse, în niciun grup de vârstă, sex, sau ţară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt