Protestele anti-restricţii continuă

Protestele anti-restricţii continuă

Protestele faţă de restricţiile anti-covid şi împotriva vaccinării obligatorii continuă ! Mii de persoane au ieşit pe străzi în mai multe oraşe din Germania, Austria, Franţa şi Canada. În Franţa este deja cel de-al 29-lea week end consecutiv de proteste.

În Germania, doar în Freiburg, oraş aflat în sud-vestul ţării, au fost 4.500 de persoane care au participat la demonstraţii. Numărul estiamt de autorităţi a fost însă unul de aprioximativ 7.000 de persoane. Chiar şi aşa, protestul s-a desfăşurat în mod paşnic comparativ cu alte demonstraţii. Şi în apropiere de Berlin au fost proteste în acest wekend, însă, neautorizate, ceea ce a obligat autorităţile să disperseze mulţimea .

Au fost proteste de amploare şi în mai multe oraşe din Austria. În Viena, mii de oameni s-au adunat pentru a
protesta la adresa măsurilor impuse de autorităţi. La finalul lunii ianuarie, Austria a devenit prima ţară europeană care a aprobat vaccinarea obligatorie împotriva covid19. Legea exclude femeile însărcinate, populaţia sub 19 ani şi persoanele cu anumite probleme de sănătate.

În Franţa, a fost al 29-lea weekend consecutiv de proteste. În Franţa, guvernul a modificat permisul de sănătate şi l-a transformat în permis de vaccin. Astfel, permisul va exlcude persoanele care nu deţin un asemenea document de la activităţi de agrement, accesul în restaurante, baruri, teatre sau alte locaţii publice.

Proteste de amploare au fost şi în Canada. Peste 10.000 de persoane şi sute de camioane au blocat centrul capitalei ţării. Protestul a fost organizat de o parte a şoferilor supăraţi că trebuie să se vaccineze pentru a putea circula între Canada şi SUA.

Deşi şi în acest caz protestul a fost unul paşnic, autorităţile nu exclud escaladarea situaţiei în următoarele zile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt