Rafila, despre certificatul verde: De ce să-mi dau demisia? Nu mă interesează cum trece. E o exagerare al cărei substrat nu îl înţeleg

Rafila, despre certificatul verde: De ce să-mi dau demisia? Nu mă interesează cum trece. E o exagerare al cărei substrat nu îl înţeleg

Ministrul Sănătăţii vrea ca certificatul verde să fie adoptat, există însă discuţii în cadrul coaliţiei despre forma sa. Alexandru Rafila susţine că certificatul ar trebui introdus până la finalul acestui an, şi aşteaptă susţinere în această privinţă din partea tuturor partidelor care se află la guvernare. PSD vrea ca proiectul certificatului electronic COVID-19 să fie adoptat de guvern prin asumarea răspunderii. De partea cealaltă, premierul Ciucă şi alţi lideri ai PNL nu sunt de acord cu acest mod de adoptare şi vor să treacă legea prin Parlament, unde, spun ei, există o largă majoritate. Aflaţi mai mult detalii dintr-un interviu acordat de ministrul Sănătăţii în exclusivitate pentru Digi24.

Aţi făcut o declaraţie care tot deschide jurnalele de astăzi, cum că există posibilitatea să vă daţi demisia, dacă certificatul nu va fi trecut prin asumare.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Eu cred că e puţin interpretabilă această declaraţie. Întrebarea a fost directă - dacă îmi voi da demisia în cazul în care acest certificat nu va trece.

Un ministru al Sănătăţii are o anumită responsabilitate pentru sănătatrea publică, şi dacă nu are la dispoziţie instrumentele necesare ca să poată să gestioneze o situaţie de criză cum este cea din acest moment, există şi această opţiune.

Afla mai multe desprecertificat verdedemisierafila
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt